Michel Nales
De Echte Bakker

Nieuws

Michel Nales derde plaats Beste Winkel 2013

Winnaars Beste Echte Bakker bekend

Michel Nales, De Echte Bakker heeft de Bronzen Schieter gewonnen voor zijn winkel in Groenlo. Deze derde plaats voor beste Winkel van alle Echte Bakkers haalt Nales met een bijna maximale score van 96 punten. Nales deelt de derde plaats met Schoemaker, De Echte Bakker in Emmen. Godfried de Vocht scoort met zijn twee winkels in Waalre en Eindhoven de eerste en tweede plaats.

Op woensdag 16 januari, werden de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in Wageningen. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de Beste EchteBakker, De Beste Kwaliteit en De Beste Winkel. De winnaars van de tweede en derde plaatsen ontvingen respectievelijk een Zilveren en een Bronzen Schieter.

Beste Winkel

Alle Echte Bakkerswinkels worden een keer per jaar beoordeeld op 39 punten verdeeld over zes onderdelen (Aanloop naar de winkel, Uitstraling winkelbeeld, Verkoopkracht, Product, Communicatie en Huisstijl Echte Bakker). Het Gilde wil daarmee het belang onderstrepen van een goede winkel en daarmee het kwaliteitsniveau van de aangesloten bakkers hoog houden. Het cijfer van de winkelbeoordeling telt mee in de score voor Beste Echte Bakker, maar de Beste Winkels worden ook bekroond met een Gouden, Zilveren en Bronzen Schieter. Michel Nales, die in oktober 2012 een tweede winkel in Winterswijk opende, scoorde met 96 punten een gedeelde derde plaats. Een topprestatie als in ogenschouw genomen wordt dat er bijna 400 bakkerswinkels beoordeeld zijn. De winkel in Winterswijk haalde 91 punten.

Gedacht aan alle details

Michel en Monique namen de prijs met een grote glimlach in ontvangst. “Het is heel bijzonder voor ons dat we deze prijs winnen,” zegt Michel. “Het afgelopen jaar heeft onze focus gelegen op het openen van de nieuwe winkel in Winterswijk. In Groenlo hebben we natuurlijk altijd verteld hoe wij vinden dat de winkel er uit moet zien. De winkelmedewerksters hebben daar het afgelopen jaar zo goed hun verantwoording genomen. Ze hebben de basis goed uitgevoerd en daarnaast gedacht aan alle details. Ik wil zeggen dat ik heel trots ben op alle medewerksters in de winkel in Groenlo!”

Extra aandacht voor presentatie

In het beoordelingsrapport is te lezen dat de winkel van Nales “een goed verzorgde winkel is met een open karakter, waarin veel extra aandacht is besteed aan de presentatie en verpakking van de producten. Er is goed gebruik gemaakt van seizoensgebonden decoratiemateriaal. Er zijn uiterst verzorgde presentaties aanwezig, met extra  aandacht voor de verpakkingen.” Nales heeft naast brood- en banketproducten ook aantrekkelijk verpakte cadeaus in zijn winkels.

Totaalaanpak

Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, spreekt ook zijn waardering uit. “Michel Nales heeft de stap genomen om een tweede winkel in Winterswijk te openen. In zo’n jaar waarin de focus eigenlijk op andere fronten ligt, blijkt dat de discipline binnen dit bakkersbedrijf meer dan goed voor elkaar is. Dat hebben Michel en Monique goed gedaan.”

De prijsuitreiking

Michel en Monique ontvingen hun prijs ten overstaan van hun collega Echte Bakkers uit handen van Bart Vedder, de voorzitter van het Echte Bakkersgilde en zelf Echte Bakker in Deurne. Hij roemde de prijswinnaars om hun inzet en sprak van een excellente prestatie. Met bloemen en een mooie trofee keerden Michel en Monique huiswaarts. Daar wordt het feest de komende weken gevierd waar het hoort: in de winkels, met mooie feestaanbiedingen.

Michel Nales, De Echte Bakker

Beltrumsestraat 19
7141 AJ Groenlo
0544462039
0544466486
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten