Michel Nales
De Echte Bakker

Nieuws

Michel Nales 3e in strijd Beste Winkel Echte Bakkers

Donderdag, 17 januari 2019

Wageningen – Michel Nales, De Echte Bakker uit Winterswijk heeft van alle Echte Bakkers de derde score behaald bij de winkelbeoordeling en is daarmee winnaar van de Bronzen Schieter Beste Winkel 2019. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Echte Bakkersgilde op woensdag 16 januari in Molen de Zwaluw in Kesteren werd aan Michel en Monique de Bronzen Schieter uitgereikt door directeur Geert Caniels.

De winkel van Nales kreeg een score van 9,74 en daarmee eindigden ze nipt achter Godfried de Vocht die tweede werd met de winkel in Son. Het goud ging naar Bakkerij Haafs uit Haren.

Michel werd in 2013 ook derde in deze strijd met de winkel in Groenlo, die ook dit jaar weer heel goed werd beoordeeld.

De lat ligt hoog
Michel en Monique ontvingen de Bronzen Schieter uit handen van de directeur van het Echte Bakkersgilde Geert Caniels in bijzijn van een grote groep collega Echte Bakkers die voor de bijeenkomst naar Kesteren waren gekomen.

Caniels: “Ik vind het geweldig om te zien dat de bakkers voor zichzelf de lat zo hoog leggen. Het gaat vaak om de kleinst mogelijke verschillen! De uiteindelijke winnaar is natuurlijk de consument, die erop kan vertrouwen dat de winkel én de productkwaliteit in Winterwijk het hele jaar door top is.”

Prettig binnenkomen
Michel en Monique zijn enorm verrast. “We wisten wel dat we een goede score hadden, maar we waren in de veronderstelling dat we bij de top 10 zaten, dus we rekenden nergens op,” aldus Michel.

Het mooiste aan de winkel vindt hij dat na de verbouwing alles uitkomt zoals hij het bedacht heeft. Michel: “Alle ideeën over robuuste materialen zoals steen, metaal en een industriële look komen samen met het gevoel dat je hier prettig binnenkomt. Dat is echt super.”

Monique beaamt dit: “Je komt hier echt warm binnen. Dat komt natuurlijk vooral door de producten die we nu mooi kunnen presenteren. Ik ben er heel trots op dat we dit zo hebben kunnen doen met het hele team. En de reacties van onze klanten zijn heel positief. En daar gaat het natuurlijk om.”

Feest
Het feest gaat gevierd worden waar het hoort; in de winkel aan de Ravenhorsterweg. Het hele team staat klaar om iedereen in Winterswijk en omgeving te laten zien en proeven wat Michel Nales, De Echte Bakker zo speciaal maakt; de lekkerste producten in de bijna Beste Winkel.

Michel Nales derde plaats Beste Winkel 2013

Michel Nales derde plaats Beste Winkel 2013

Winnaars Beste Echte Bakker bekend

Michel Nales, De Echte Bakker heeft de Bronzen Schieter gewonnen voor zijn winkel in Groenlo. Deze derde plaats voor beste Winkel van alle Echte Bakkers haalt Nales met een bijna maximale score van 96 punten. Nales deelt de derde plaats met Schoemaker, De Echte Bakker in Emmen. Godfried de Vocht scoort met zijn twee winkels in Waalre en Eindhoven de eerste en tweede plaats.

Op woensdag 16 januari, werden de Gouden, Zilveren en Bronzen Schieters uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Echte Bakkers in Wageningen. Deze prestigieuze prijzen zijn beschikbaar voor de Beste EchteBakker, De Beste Kwaliteit en De Beste Winkel. De winnaars van de tweede en derde plaatsen ontvingen respectievelijk een Zilveren en een Bronzen Schieter.

Beste Winkel

Alle Echte Bakkerswinkels worden een keer per jaar beoordeeld op 39 punten verdeeld over zes onderdelen (Aanloop naar de winkel, Uitstraling winkelbeeld, Verkoopkracht, Product, Communicatie en Huisstijl Echte Bakker). Het Gilde wil daarmee het belang onderstrepen van een goede winkel en daarmee het kwaliteitsniveau van de aangesloten bakkers hoog houden. Het cijfer van de winkelbeoordeling telt mee in de score voor Beste Echte Bakker, maar de Beste Winkels worden ook bekroond met een Gouden, Zilveren en Bronzen Schieter. Michel Nales, die in oktober 2012 een tweede winkel in Winterswijk opende, scoorde met 96 punten een gedeelde derde plaats. Een topprestatie als in ogenschouw genomen wordt dat er bijna 400 bakkerswinkels beoordeeld zijn. De winkel in Winterswijk haalde 91 punten.

Gedacht aan alle details

Michel en Monique namen de prijs met een grote glimlach in ontvangst. “Het is heel bijzonder voor ons dat we deze prijs winnen,” zegt Michel. “Het afgelopen jaar heeft onze focus gelegen op het openen van de nieuwe winkel in Winterswijk. In Groenlo hebben we natuurlijk altijd verteld hoe wij vinden dat de winkel er uit moet zien. De winkelmedewerksters hebben daar het afgelopen jaar zo goed hun verantwoording genomen. Ze hebben de basis goed uitgevoerd en daarnaast gedacht aan alle details. Ik wil zeggen dat ik heel trots ben op alle medewerksters in de winkel in Groenlo!”

Extra aandacht voor presentatie

In het beoordelingsrapport is te lezen dat de winkel van Nales “een goed verzorgde winkel is met een open karakter, waarin veel extra aandacht is besteed aan de presentatie en verpakking van de producten. Er is goed gebruik gemaakt van seizoensgebonden decoratiemateriaal. Er zijn uiterst verzorgde presentaties aanwezig, met extra  aandacht voor de verpakkingen.” Nales heeft naast brood- en banketproducten ook aantrekkelijk verpakte cadeaus in zijn winkels.

Totaalaanpak

Geert Caniels, directeur van het Echte Bakkersgilde, spreekt ook zijn waardering uit. “Michel Nales heeft de stap genomen om een tweede winkel in Winterswijk te openen. In zo’n jaar waarin de focus eigenlijk op andere fronten ligt, blijkt dat de discipline binnen dit bakkersbedrijf meer dan goed voor elkaar is. Dat hebben Michel en Monique goed gedaan.”

De prijsuitreiking

Michel en Monique ontvingen hun prijs ten overstaan van hun collega Echte Bakkers uit handen van Bart Vedder, de voorzitter van het Echte Bakkersgilde en zelf Echte Bakker in Deurne. Hij roemde de prijswinnaars om hun inzet en sprak van een excellente prestatie. Met bloemen en een mooie trofee keerden Michel en Monique huiswaarts. Daar wordt het feest de komende weken gevierd waar het hoort: in de winkels, met mooie feestaanbiedingen.

Michel Nales, De Echte Bakker

Beltrumsestraat 19
7141 AJ Groenlo
0544462039
0544466486
maandag 07:30 - 17:30
dinsdag 07:30 - 17:30
woensdag 07:30 - 17:30
donderdag 07:30 - 17:30
vrijdag 07:00 - 17:30
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten